Collectie James Bondpistolen gestolen

Collectie James Bondpistolen gestolen

Collectie James Bondpistolen ter waarde van ruim 100.000 euro gestolen.

Bij een inbraak in een huis in Londen zijn vijf vuurwapens uit James Bondfilms gestolen. Volgens de Londense politie zou de collectie meer dan 100.000 pond (zo'n 112.000 euro) waard zijn.

De handvuurwapens zijn een Walther PPK uit A View to a Kill (1985), een Smith & Wesson .44 Magnum Revolver uit Live and Let Die (1973), en een Llama .22, een Berretta Tomcat met laser en demper en een Beretta Cheetah, alle drie uit Die Another Day (2002).

"De gestolen wapens zijn erg kenmerkend en op maat gemaakt voor de James Bond-films", zegt rechercheur Paul Ridley. "Ze zullen bijna zeker meteen worden herkend door degenen aan wie ze te koop worden aangeboden."

"Deze wapens zijn onvervangbaar", zegt Ridley. "De Magnum, bijvoorbeeld, is de enige versie ooit gemaakt die compleet in het chroom is. De Walther PPK is het laatste pistool dat door Roger Moore is gebruikt in A View to a Kill."

De inbrekers zijn door buurtbewoners omschreven als drie witte mannen met een Oost-Europees accent. Ze reden weg in een zilverkleurige auto. Er zijn geen verdachten aangehouden en de politie vraagt om tips.

Koop dus altijd een wapenkluis / pistoolkluis die voldoet aan de wapenwet en voldoende waardeberging heeft. De braakwerendheid van de wapenkluis moet in verhouding staan met de waarde van de collectie wapens.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.