Prachtige antieke Franse zware/robuuste brandkast

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 2-3 weken

HELAAS VERKOCHT

Prachtige antieke Franse zware/robuuste, metalen brandkast in zeer goede staat. De kluis is van binnen en buiten volledig gerestaureerd. De buitenkant is door een schilder volledig volgens een oude techniek “in de licht eiken getrokken”, waardoor het lijkt of de gepopnagelde brandkast een eikenhouten meubel is. Tevens zijn 2 twee verstelbare legborden ook “in de eik getrokken”.

Het unieke kluisslot en het bascule systeem met drie sluitpinnen, is gerestaureerd in de brandkasten fabriek Hunter Safes van de familie Beuvink. De brandkast is voorzien van twee originele veiligheidssleutels.

De kluisdeur is afgewerkt met 2 rozetten, achter de linker rozet is het sleutelslot verborgen. Om de sleutel in het slot te kunnen steken moet er eerst een geheime knop worden ingedrukt.
De brandkast is zelfsluitend, u doet de deur dicht en deze springt automatisch in het dagslot. Om de brandkast te sluiten draait u de sleutel naar links, zodat de sluitpinnen de deur geheel vergrendeld.

- Totale hoogte 108,5 cm. Hoogte 96 cm, poten 12,5 cm.
- Breedte 72 cm, diepte 42 cm.
- Gewicht circa 250 kilo.
- Bouwjaar eind 1800.
- Massieve deurdikte 42 mm.
- Binnenmaat hxbxd 84x62x35 cm. 
- Dagmaat kluisdeur hxb 70x47 cm.

Deze handgemaakte massief stalen brandkast is veiliger dan de meeste brandkasten die nu op geproduceerd worden. Tussen de kluiswand en de kluisdeur zit nog geen mm ruimte, dus nooit te kraken door de huidige inbreker.

Wij kunnen tegen meerprijs deze unieke antieke brandkast ook in donker eiken trekken en de rozetten en de middenlijst in goud- of zilververf afwerken.

- Transport in overleg
- Prijs 1350 euro
- Optie's; afwerking donker eiken, goud- of zilververf rozetten en middenlijst.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen