Waaraan moet mijn wapenkluis voldoen?

De Politie geeft de onderstaande informatie.

"Als een deugdelijke bergplaats voor wapens en/of munitie wordt uitsluitend aangemerkt een speciaal voor de opslag van wapens vervaardigde wapenkast/wapenkluis of een andere kluis die qua uitvoering en inbraakwerendheid daarmee kan worden gelijkgesteld. Een kluis dient deugdelijk te worden verankerd in de vloer of de muur van het gebouw tenzij de kluis van een dusdanig gewicht is dat het zo goed als uitgesloten is dat de kluis bij een inbraak kan worden meegenomen."

Wij produceren en verkopen alleen wapenkluizen die minimaal voldoen aan de klasse S-1 volgens de normering EN EN 14 450. Daarom kunnen wij onze wapenkluizen ook verkopen aan andere landen in Europa omdat deze allemaal m.u.v. Nederland wel de eis heeft dat een wapenkluis minimaal klasse S-1 moet hebben.

Nederlandse verlofhouders kopen regelmatig wapenkluizen van inferieure kwaliteit en zullen in de nabije toekomst toch een wapenkluis moeten kopen met minimaal de klasse S-1.

Waaraan kun u een wapenkluis van inferieure kwaliteit  herkennen?


  • Laag gewicht, een wapenkluis met een afmeting van 150x38x28 cm (hxbxd) moet circa 70 kilo wegen. 
  • Het slot, de wapenkluis moet voorzien zijn van een dubbelbaardslot met normering EN 1300. Een elektronisch slot moet een 6 cijferige pincode hebben en voldoen aan EN 1300.
  • De wapenkluis moet voorzien zijn van minimaal 4 massieve sluitpinnen die de kluisdeur aan 3 zijden in de korpus verankeren.
  • De korpus en deur moeten minimaal van 3 mm staal zijn gemaakt.

 
Bekijk eens de bovenstaande film die gemaakt is door Thomas Beuvink, drie keer met de vuist op de kluis slaan en hij is open.

Afbeeldingsresultaat voor wapenkluis chinaDe bovenstaande kasten hebben een elektronisch slot met noodsleutel (als die weer eens niet werkt) en passen op alle kasten met dit slot!

Afbeeldingsresultaat voor wapenkluis china

Elektronisch slot met 4 cijferige code en noodopeningsleutel. Te openen in 5 seconden en geen gertificaat!


Afbeeldingsresultaat voor wapenkluis china
 KOOP ALTIJD EEN WAPENKLUIS MET MINIMAAL KLASSE S-1 VOLGENS EN EN 14 450 !