Wapenkluis 1658A HK 416

Beschikbaarheid: Niet op voorraad
Levertijd: 2-3 weken

Speciaal ontworpen voor de Nederlandse defensie.

- speciaal ontworpen voor de HK 416
- unieke wapensteunen voor transport
- afmeting 100x80x45 cm
- voorbereid voor het inbouwen in voertuigen
- klasse S-2 volgens EN 14450
- standaard met elektronisch slot 

De Heckler & Koch 416 is een type aanvalsgeweer van de Duitse wapenfabrikant Heckler & Koch. Het wapen wordt gebruikt door onderdelen van defensie in Nederland en andere landen. De HK416 is bij de Nederlandse Speciale Eenheden de vervanger van de Diemaco C8A1GD. Het wapen is gebaseerd op het AR-15 platform en is een moderne en verbeterde versie van de bekende M4/M16 serie.

Bij de Nederlandse defensie is het wapen in gebruik bij de special forces van het Korps Mariniers (NL Marsof / Netherlands Maritime Special Operations Force), Korps Commandotroepen, Koninklijke Marechaussee (Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten) en politie (arrestatieteam).

Het wapen is van alle moderne middelen voorzien. De kolf heeft zes verschillende stelmogelijkheden, een holle en bolle schoudersteun en opbergmogelijkheden voor bijvoorbeeld een inbussleutel, batterijen of wapentoebehoren. Daarnaast kunnen alle gangbare geluiddempers, richtmiddelen, laser- en lichtmodules op het wapen worden gemonteerd. De 1913 rail (quad rail) zorgt ervoor dat accessoires, zoals een laser of richtmiddel, na onderhoud niet opnieuw ingesteld hoeven te worden.

Het wapen heeft bijna geen last van zand, modder en water. Eenmaal uit het water kan de schutter direct de HK416 afvuren zonder het eerst te vrij te maken van water of vocht. Dit is een opvallende verbetering ten opzichte van de Diemaco C8A1GD.

Klasse: S-1 / EN 14450
Waardeberging contanten: €2.500
Brandwerendheid: Circa 30 minuten volgens DIN 4102
Corpus: Dubbelwandig en geïsoleerd
Slot: Dubbelbaardslot met 2 sleutels
Buitenafmeting h×b×d: cm
Aantal binnenkluizen: -
Slot binnenkluis: eurolock cilinderslot
Verankeringsgaten: bodem
Gewicht:
Opmerking:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen